Friday, December 25, 2015

Review: Beautybox Urban Lips in Manhattan


Assalamualaikum...

I'm not a fan of red lipstick but if I want red hue on my lips, I just go for red lip tint. But this time, I'm gonna show you a review of red lipstick which is a must have for every girl. Red is the classiest and timeless color you'll never go wrong with. Just a swipe of red lipstick then you'll be ready to rock. Beauty Box Urban Lips in Manhattan is the one I've been using and currently my favorite red lip color. So, here's the review!



CLAIM

The new lipstick darlings in 11 most coveted shades. These beauty boosters deliver lush and sensuous shades through buildable high pay-off coverage, advanced matte finish and indulgent care, all-in-one.
Great pay-off, smooth texture, satin-to-matte evolution, long hold, and blockbuster shades.

PACKAGING



Super sleek with simple dove black packaging. It comes with a box (even double boxes!). Box terluar warnanya metalik dan ada gambar perkotaan London dan New York. Di sini aku dapat box bergambar New York (ada patung Liberty-nya). Di dalemnya, ada box lagi. Mungkin biar kondisi lipstiknya lebih aman dan nggak gampang pecah atau retak.

Basically, red shades which dominate Urban Lips are inspired by London and New York City modern gals and brought to inspire Indonesian young women to be independent, courageous, and fearless.

TEXTURE

It's claimed to be smooth texture. Menurutku, teksturnya sedikit powdery dan nggak creamy. Kelihatan kering pas diaplikasikan karena teksturnya kayak pecah gitu. Walau begitu, jangan terkecoh sama tekstur ya. Kita lihat gimana review keseluruhannya.

REVIEW

  1. Shade of Manhattan is classic red which is not dark and not too bright.
  2. It gives matte finish tapi yang terpenting adalah lipstik ini nggak bikin bibir aku kering walau aku nggak pakai lip balm. Tips: tiap malam sebelum tidur aku selalu pakai lip balm biar besoknya bibir aku nggak kering seharian walau aku nggak pakai lip balm sekalipun.
  3. Transferable. Minum, makan, shalat, warna lipstiknya bakal gampang nempel di setiap benda yang kesentuh sama bibir. Tapi kayaknya hal kayak gini normal ya buat setiap lipstik.
  4. The color won't fade easily after hours of eating, drinking, and washing face. Walau gampang nempel kemana-mana, tapi tetap ada sisa warna di bibir yang lumayan vibrant. It means, Urban Lips really hold the color. Long hold = yes!
Swatch Beauty Box Urban Lips in Manhattan

    Dibanding pakai liquid lipstik buat dapetin matte lips, aku mending pilih Beauty Box Urban Lips ini. Di bibir nggak kering dan nggak ada sensasi bibir ketarik-tarik. Overall, aku suka dan nggak ada sesuatu yang perlu aku keluhin dari lipstik ini.

    Oh iya buat yang belum tahu, FYI, Beauty Box adalah beauty store yang nyediain produk-produk kecantikan yang bisa dibilang "hard-to-get" dari seluruh dunia. Selain kosmetik, ada juga produk skincare, body care, hair care, parfum, dan aksesoris. Beauty Box ada di mall-mall di Jakarta kok. Urban Lips ini harganya 180 ribu.

    Have a nice day! Ciaobella~~

    Wednesday, December 9, 2015

    Laser Hair Removal at De Hair

    Assalamualaikum...

    It's been more than a year after my last hair removal treatment and finally I got the second one! Let me say unwanted hair is such a minor troublesome since I'm wearing hijab and not showing skin. But, underarm area still becomes my main focus in the case of hair removal. You know, hair on this area is growing faster than others and it's somewhat annoying. Luckily, I got a chance having hair removal treatment at De Hair given by Kawaii Beauty Japan. Alhamdulillah... So, it's time to banish all the unwanted hair on my underarm!


    Okay. Outlet De Hair yang aku datangi ada di mall Gandaria City which is the nearest mall from my place in Kemang. Lokasinya ada di lantai 2 dan dekat dengan area parkir. Jadi, kalau kamu datangnya dari arah tempat parkir, it's so easy to find. Pertama lihat outlet De Hair, yang tampak adalah semuanya warna ungu. Mulai dari sofa sampai bed di kamar terapinya pun warna ungu. Catchy yes?


    Setelah masuk dan disambut sama mbak resepsionis, aku disuruh mengisi form tentang data diri dan sejarah penyakit yang pernah diderita. Setelah selesai isi formulir, langsung deh ke kamar terapinya. Oh iya, untuk melakukan treatment sebaiknya udah reservasi by phone dulu ya. Aku pernah datang langsung dan nggak reservasi, malah nggak bisa karena udah full jadwal treatment-nya.


    Tentang proses treatment, pertama ketiak dibersihkan dulu lalu bulunya dicukur manually dengan alat cukur. Setelah itu, ketiak diolesi gel dingin dan dilanjutkan dengan proses menyinari ketiak dengan alat laser. Selama proses treatment, kita diharuskan pakai kacamata hitam buat melindungi mata dari sinar. Nggak cuma aku yang pakai, mbak terapisnya pun pakai. Btw, mbak terapisnya ramah banget menjelaskan tentang teknologi yang dipakai buat hair removal ini.

    Jadi, teknologi hair removal yang dipakai De Hair adalah sinar laser yang lebih canggih dari sinar laser pada umumnya. Sinar yang digunakan juga bukan IPL yang biasa kita temui di tempat-tempat hair removal lainnya. Karena lebih canggih, sinarnya bisa lebih fokus membasmi rambut sampai ke akarnya. Nah, sebelumnya aku pernah treatment pakai sinar IPL, so bagaimana perbedaan kinerja IPL dan laser yang dipakai De Hair?

    1. Standing ovation for De Hair! Kalau treatment IPL kasih sensasi cekit-cekit kayak digigit semut, di De Hair sama sekali nggak ada stinging sensation. It went really smooth on my underarm skin! Kalau diibaratkan, ketiak kayak disetrika, semakin lama rasanya semakin panas tapi panasnya masih bearable. Justru panasnya kadang nggak berasa karena mbak terapisnya ngajakin ngobrol, jadinya lupa sama panas di ketiak. Tingkat panas yang kita rasain pun tergantung dari tebal dan gelapnya bulu ketiak. Semakin tipis, maka rasa panasnya semakin berkurang atau bahkan nggak panas sama sekali. Overall, sama sekali nggak sakit, nggak panas, dan nggak menyiksa. Super duper convenient!

    2. Saat treatment IPL, mesin hair removal-nya bunyi kenceng banget kayak vacuum cleaner. Sementara di De Hair, suara mesinnya nyaris nggak kedengeran. Pokoknya nggak berisik.

    3. Prosesnya juga cepet. Kurang dari setengah jam, kedua ketiak udah selesai di-treatment. Kurang lebih sama waktunya dengan treatment IPL.


    CAUTION!
    1. Setelah treatment, disarankan nggak pakai deodorant atau mandi dengan air panas selama 1 hari untuk menghindari iritasi.
    2. Nanti ketika bulu ketiak tumbuh lagi, bulunya jadi tipis dan rontok sendiri karena akarnya udah dibunuh sama sinar laser. Jangan kaget ya nanti kalau lihat bulu ketiak kamu rontok! 


    Wah, aku happy banget bisa ngerasain treatment hilangin bulu ketiak di De Hair. Dengan teknologi yang lebih canggih, proses yang nggak sakit, dan hasil yang memuaskan, wajar aja kalau harganya lebih tinggi dibanding treatment serupa di tempat lain. Tentunya harga sesuai dengan proses treatment yang udah teruji aman. Jadi, kalau kamu bermasalah sama rambut-rambut yang nggak diinginkan di beberapa area tubuh, dateng aja ke De Hair ya! ;)

    Saturday, December 5, 2015

    Review: Etude House Play 101 Pencil No.6 & 48

    Assalamualaikum...

    Talking about eye makeup, the two compulsory in my opinion are eyeliner to define eye shape and highlighter to make it looks bigger and brighter. Since I don't put too much makeup on daily basis (and special occasion, tbh), I was thinking of buying the essentials to make a great eye makeup. That's why, I decided to buy Etude House Play 101 Pencil No. 6 and 48. 


    A bit flashback, Pony's makeup tutorial using Play 101 Pencil got a lot of my attention. It's amazing and awesome how all-in-one-pencil products can create the whole makeup and the result on Pony really captivated me. Watched Pony's videos over and over again, then I chose Play 101 Pencil in number 6 as highlighter and 48 as eyeliner.

    Let me say I'm quite late of buying this products that was launched past few months. But who cares? I'm impressed with these two colors on my eyes. Why? So, here the review!

    PACKAGING

    It comes with a box! Surely worth every penny (yeah, for a pencil you need to pay for about IDR 75,000 - 90,000 online). You can tell what color of the pencil by just seeing the box color. The pencil itself is covered with ashy black color with certain color based on number at the end.


    Yo don't need to sharpen it with sharpener as it's retractable and you can twist it to make it comes out and in. To make precious eye line, you don't need to feel worry of blunt edge. Just pull out the end of pencil and you'll find sharpener to make the pencil a lot pointier so you can create sleek cat eyes. Super like it for the packaging dan design!

    COLOR & TEXTURE

    Play 101 Pencil number 6 is shimmering champagne, while number 48 is shimmering dark brown. The texture of both is creamy and powdery in between, but no. 48 has a lil bit creamy texture.


    REVIEW

    1. I use No.6 as highlighter on my inner corner of eyes. The shimmering effect really reflect the light and make my eyes brighter and bigger. It can be used too to highlight the certain areas on your face like C area, nose bridge, and a space between your brows. But for me, the texture is not that creamy so it's pretty hard to blend the formula if you use it as face highlighter. However, if you go for it, just do what Pony did on her video. Apply the pencil on your finger, then pat it on the the desired areas.

    2. I'm in love with No.48! The texture is creamy and so much easy to be applied. It glides on my eyes pretty smooth so I can create perfect cat eyes even though the blunt edge of pencil. It gives a feeling of glamour since it has shimmering effect. Banjjak banjjak, everyone! The result on eyes is so natural like you almost don't wear any eyeliner yet it really define eye shape prettily.

    Swatches Etude House Play 101 Pencil no. 6 and 48

    3. Staying power: AWESOME! Rub it with regular soap, fail. Rub it with makeup remover, you need to do it with a bit strength. Rub it with oil cleansing or me with olive oil, yeah it gradually dissolves. No need to worry it will turn you out a raccoon since it's waterproof and smudge-proof for a long long time.

    4. For contact lenses wearer, please be aware of using the pencil on your waterline. I did once and unfortunately, my eyes became teary. I don't know why. Maybe because it didn't adhere well or the shimmering pearl hurt or made my eyes dirty.

    These two colors is more than enough to create pretty Korean-like eye makeup for daily basis and special occasion. Have you already had Play 101 Pencil? Which number do you have?
     

    Pretty Petite Template by Ipietoon Cute Blog Design